Alex Duminica. Profil de campion.
27 noiembrie 2016
Sportul ca metoda de pregatire a copiilor nostri pentru succes in viata
7 ianuarie 2017
Alex Duminica. Profil de campion.
27 noiembrie 2016
Sportul ca metoda de pregatire a copiilor nostri pentru succes in viata
7 ianuarie 2017

In sfarsit, putem vorbi despre Cursul de Initiere si Instruire in Psihologia Sportului la trecut!

Consideram ca pe durata celor doua zile, am reusit sa acoperim multe aspecte ale psihologiei sportului, prin diversitatea lectorilor, a temelor prezentate si prin numarul si nivelul de instruire al participantilor.

Jurnalistul Narcis Drejan a dat startul, analizand, din perspectiva analistului sportiv, modul in care psihicul influenteaza rezultatele unui sportiv, factorul care astazi face diferenta, intr-o lume unde limitele fizice aproape au fost atinse.

Apoi, in prima zi de curs, cei doi psihologi, Andreas Hniatiuc si Ioan Popoviciu au prezentat atat teoretic, cat si practic metode de evaluare a potentialului sportiv. In a doua zi, cei doi au continuat prin a expune participantilor metode de interventie individuala si de grup, insotite de exemple din practica acestora, in lucrul cu sportivii.

Dl. Mircea Rădulescu a descris din perspectiva antrenorului importanta colaborarii cu un psiholog sportiv, cooptat ca membru permanent al staff-ului, ca parte din transformarea si modernizarea mediului sportiv din România.

Ramona Farcau si Ovidiu Burca au prezentat din perspectiva sportivului impactul prezentei sau absentei unui psiholog sportiv in cadrul echipei, in depasirea incercarilor si obstacolelor intalnite:
• gestionarea corecta a perioadei de pregatire
• depasirea stresului competitional (public, antrenori, coechipieri, familie)
• dificultatea perioadelor de recuperare si reintegrare dupa accidentari
• gestionarea benefica a perioadei de dupa practicarea sportului de performanta, precum si procesul de adaptare si reintegrare sociala a sportivului de performanta.

In final, Vlad Teodorescu, web developer, a subliniat faptul ca, in domeniul psihologiei sportive, „marketing” inseamna in primul rand educarea tuturor celor implicati in viata sportiva (sportivi, antrenori, manageri de club, suporteri) in legatura cu rolul si importanta psihologiei si a psihologului sportiv. Acest lucru se poate realiza prin unirea eforturilor psihologilor in crearea de material informational si educativ actual, adaptat vietii sportive romanești.

Multumim tuturor celor care au participat (lectori, psihologi, antrenori, sportivi sau jurnalisti) si va asiguram ca vom cauta solutii pentru realizarea unui modul de formare pe termen lung in Psihologia Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

70 + = 80