
Pregateste-ti din timp viitorul!
30 aprilie 2017
Etapele formarii unei echipe
20 mai 2017Ne bucuram ca am avut parte de o prezenta numeroasa si diversă, atat din domenii si ramuri variate ale sportului, cât și din regiuni diferite ale României (și Replublica Moldova). Deși cursul de la Suceva a fost conceput pentru zona Moldovei, am fost onorați cu prezența multor participanți veniți de la sute de kilometri. Lucrul acesta este o mare bucurie, dar și o mare responsabilitate pentru noi. Va multumim!
În prima zi de curs, am discutat despre stadiul sportului românesc actual. Chiar daca nu putem interveni la nivel legislativ, sau garanta ocuparea pe criterii de competenta a posturilor cheie, putem schimba mentalitatea sportivilor si a celor din jurul lor.
Intrucat credem ca este nevoie de repere autentice, am avut ca invitati doi reprezentanti ai sportului de performanta, Ovidiu Burca si Dorin Goian, care ne-au impartasit din experientele lor, problemele si lipsurile pe care le-au intalnit de-a lungul carierei si felul in care au reusit sa treaca peste ele.
Psihologul sportiv Andreas Hniatiuc a discutat despre Rolul psihologului in sportul de performanta, despre beneficiile pe care acesta le poate aduce atat sportivului cat si organizatiilor sportive.
În încheierea zilei, psihologul Irina Anda Babău a vorbit despre rolul pregatirii mentale in obtinerea performantei sportive, analizand factorii psihologici si comportamentali care influenteaza performanta, negativ sau pozitiv.
A doua zi de curs a început cu tema „Marketing si psihologie„, in care Vlad Teodorescu a subliniat faptul ca este nevoie de o mai buna comunicare din partea psihologilor, pentru a preintampina preconceptiile si prejudecatile generale legate de psihologie. Pentru aceasta, au fost detaliate metodele on-line prin care psihologii isi pot promova serviciile.
Tema „Relația părinte-copil-antrenor” a fost prezentă de psihologul Irina Anda Babău, ca element cheie în creearea unei noi generații de valori ale sportului de performanță.
În ultima parte a cursului, psihologul sportiv Andreas Hniatiuc a prezentat „Tehnici si instrumente de evaluare a potentialului sportiv„, cât și exemple practice de lucru cu sportivii de performanță.
Mulțumim tuturor celor prezenți și sperăm să auzim cât mai curând despre rezultatele fiecăruia, din toate domeniile sportive unde vor aplica ce au învățat.
Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim doamnei Maria Pavelescu, director a Centrului Județean de Resurse și Asistență, care ne-a invitat la Suceava pentru a tine acest curs. Am fost plăcut surprinși să vedem că „Liceul cu Profil Sportiv Suceva” este un centru modern și funcțional, un model pe care am vrea să-l vedem copiat în cât mai multe locuri în țară.