ASOCIAŢIA PENTRU PSIHOLOGIA SPORTULUI este o organizație profesională care reunește pe baza adeziunii benevole toate persoanele care, având studii psihologice calificate și/sau competențe profesionale în domeniu, desfășoară o activitate legată de problematica psihologiei sportului și contribuie la dezvoltarea ei ca știintă și practică.

Psihologia sportului este o disciplina relativ nou apărută, câștigandu-și un loc bine delimitat în psihologia științelor motorii. Mai exact chiar , am putea spune că studiază comportamentul uman și procesele psihice pe teritoriul activității sportive. Această preocupare cu privire la detaliile ce compun tabloul performanței și al bunăstării psiho- fizice ne-a atras în mod deosebit , iar în mod rudimentar spus, am descoperit că ne place să   „fabricăm” campioni.

Dincolo de prestația motorie în aria sportivă , campionul este înainte de toate un om. Parcursul de viață imprevizibil determină schimbări de ruta imposibil de anticipat si de evitat uneori. O buna pregatire psihologica permite adaptarea la situatiile nou apărute și continuarea activității în care este angrenat performerul, permițându-i să înregistreze în continuare succes.

Psihologia sportului nu vizează doar intervenția directă a psihologului față de sportivul de performanță ci inclusiv pregatirea antrenorului și a stafului din imediata apropiere a acestuia. Echipa întreaga trebuie să aibă ca numitor comun echilibrul și focusarea pe aceleasi tinte, cunoasterea punctelor slabe și a celor tari ale sportivului pentru a putea contracara obstacolele potențiale. Psihologul sportiv are o pregatire în aceste sens și aduce coeziune în echipă, uniformizează diversitatea personalităților ce compun un grup de oameni, gestionând dinamica grupului pentru a obține cele mai bune rezultate.

Aceasta viziune ne-a reunit sub numele de Asociatia pentru Psihologia Sportului în care activăm cu dăruire și profesionalism. Vă așteptăm să ne cunoaștem!