A fi în formă din punct de vedere fizic este una dintre cerințele necesare atunci când ne dorim să fim sănătoși sau ne simțim inspirați să obținem performanțe mai bune. Când participăm la activități sportive trebuie să fim pregătiți să participăm și mental.
Sunt George Forțu specialist în psihologia sportului, pasionat de oameni, de sănătate mentală și fizică. Sunt licențiat al Facultății de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu,  am absolvit programul de master în Psihotraumatologie și Asistare Psihologică la Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației în cadrul Universității București și sunt membru al Colegiului Psihologilor din România.

Schimbarea atitudinilor și compartamentelor, creșterea încrederii în abilitățile proprii, înțelegerea propriilor emoții, blocaje și folosirea acestora pentru creșterea nivelului rezilienței, a motivației, pentru educarea și dezvoltarea caracterului necesare în obținerea
performanței sportive sunt doar câteva dintre motivele care m-au  inspirat să aprofundez și mai în detaliu structurile psihicului uman.
Angajamentul personal față de dezvoltarea profesională continuă și complexitatea mecanismelor de funcționare ale psihicului uman m-au determinat să devin și psihoterapeut psihanalitic relațional urmând programul de formare al Asociației Insight. Totodată sunt formator certificat ANC, Ministerul Muncii și Ministerul Educației, de asemenea o certificare recunoscută pe plan național și european.

Am capacitatea de a-i motiva pe ceilalți, răbdarea și flexibilitatea de a lucra cu diferiți clienți și consider că rezultatele optime se obțin cu o abordare metodică a efortului implicat în procesul transformării. Sunt consultant în carieră certificat de către G.C.D.F. (Global Career Development Facilitator) și practician în Programare Neuro-Lingvistică deoarece antrenamentul mental este unul dintre factorii importanți pentru a deveni un excelent specialist în consiliere psihologică.
Am devenit negociator urmând cursul de negociere din cadrul International Law Enforcement Academy (I.L.E.A.) Budapest, Hungary și am participat ca instructor la cinci concursuri naționale, două întâlniri internaționale, două simpozioane naționale de psihologie, s.a.
Însă sunt mai mult decât psiholog sportiv, sunt sportiv.  Am început ca sportiv amator, am practicat timp de 22 de ani antrenamente de forță, mai bine de 10 ani am fost membru al unor echipe profesioniste de baschet și de hochei, sunt alergător de maraton. Participarea activă și contactul îndelungat cu lumea sportivă mi-au oferit perspective valoroase asupra funcționării mentale a sportivilor profesioniști.

Experiența de sportiv de performanță completată cu ani de studiu academic riguros m-au convins că fiecare dintre noi avem nevoie de ajutor specializat pentru a ne transforma viețile. De-a lungul anilor de practică, ajutând numeroase persoane în obținerea performanței optime
proprii, am oferit ajutor specializat, inspirație și forță creatoare. Fie că ești sportiv amator sau profesionist, că practici sport recreațional sau concurezi pentru un loc pe podium în competiții profesioniste, că ești părinte sau antrenor și tu poți beneficia de intervenții psihologice.
Îți sunt alături în schimbarea stilului de viată spre sănătate durabilă, obiective atinse și relații sănătoase.

Telefon: 0743107312
e-mail: george.fortu@yahoo.ro