Ghidul sportivului in pregatirea mentala – strategii si tehnici

Cum gandim despre trecut. Alternative contrafactuale si distorsiuni retrospective.
5 noiembrie 2023
Cum gandim despre trecut. Alternative contrafactuale si distorsiuni retrospective.
5 noiembrie 2023

„Ghidul sportivului in pregatirea mentala – strategii si tehnici” este titlul cartii publicate de colegul nostru Marius Craciun, psiholog clinician cu o vasta experienta in optimizarea performantei sportivilor.

În zilele noastre, este unanim acceptat faptul că sportivii îşi pot dezvolta o paletă largă de abilităţi psihologice prin antrenare deliberată. Antrenamentul psihologic ar trebui să fie parte a unui proces global de antrenament care să includă toate comportamentele de pregătire.

Majoritatea sportivilor şi a antrenorilor nu sunt siguri cum anume se dezvoltă abilităţile psihologice şi ce tehnici specifice să folosească. Scopul nostru a fost să remediem această stare de fapt şi să oferim un ghid structurat, uşor de folosit, care să ajute sportivii şi antrenorii în dezvoltarea abilităţilor psihologice necesare în performanţa sportivă.

În timp ce alte cărţi similare oferă doar sfaturi teoretice, noi vă oferim tehnici  şi strategii pentru a şti concret cum să realizăm acest lucru. Ghidul a fost scris în primul rând pentru sportivi, dar poate fi folosit cu succes şi de către antrenori sau chiar de oamenii obişnuiţi dornici să-şi atingă obiectivele şi să realizeze „performanţe” în tot ceea ce întreprind (activitate profesională, pregătire şcolară, dezvoltare personală etc.). Strategiile și tehnicile prezentate în ghidul de față se adresează dezvoltării unor abilități psihologice necesare sportivilor, cum ar fi : încrederea, motivația , gestionarea emoțiilor, concentrarea, activarea, alegerea obiectivelor, imageria mintală.

Ghidul a fost scris în primul rând pentru sportivi, dar poate fi folosit cu succes şi de către antrenori sau de către oricine dorește să-şi atingă obiectivele şi să realizeze „performanţe” în tot ceea ce întreprinde (activitate profesională, pregătire şcolară, dezvoltare personală ).

Despre autor

Marius Craciun este psiholog clinician, consilier si psihoterapeut, doctor în psihologie. Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Stiințele Educației din cadrul Universitășii Babes Bolyai, Cluj Napoca. Predă cursuri de Psihologia Sportului la Facultatea de Educațe Fizică și Sport și la Facultatea de Psihologie, nivel de licență și masterat. Face consiliere psihologică pentru sportivi și workshop-uri pentru antrenori. A elaborat un număr de 6 cărți în domeniul psihologie sportului și  are peste 50 de articole publicate în țară și strainătate.

Fost sportiv de performanță, a jucat baschet timp de 15 ani numai la Clubul ‘U’ Cluj fiind selectionat și în Lotul Național. Din anul 1999 a fost psihologul Lotului Olimpic de judo, iar din 2009 este psiholog la Clubul Sportiv Universitatea Cluj.

Comanda acum accesand linkul

Ghidul sportivului în pregătirea mintală-strategii și tehnici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − = 7