Alexandra Mihai. Profil de campioana.

Performanta de la zero la excelent. Parteneriat Aqua Sport. Partea 3.
10 iulie 2016
Interviu fara eschive…cu Leonard Doroftei
20 iulie 2016
Performanta de la zero la excelent. Parteneriat Aqua Sport. Partea 3.
10 iulie 2016
Interviu fara eschive…cu Leonard Doroftei
20 iulie 2016

Pentru ca iubim performanta am ales sa ne implicam in orice forma de activitate sportiva care are drept obiectiv obtinerea acesteia. Cariera unui sportiv se modeleaza in timp, iar rezultatele muncii acestuia trebuie proiectate in viitor. Atributele esentiale ale performantei sunt viziune, rabdare si pasiuneDSCN2181

Daca ar trebui sa ne orientam dupa prima impresie, dupa concluziile primei intrevederi cu sportivul, probabil, ar trebui sa renuntam la cea a doua intalnire. De aceea “vedem” sportivul prin prisma a ceea ce va deveni, nu prin prisma a ce este. La inceput ne trezim in fata cu un amalgam de emotii, tensiuni, aspiratii, vise, proiectii si nevoi de a performa, fara de care succesul ar deveni o himera. Toti stiu ce vor, dar putini stiu cum vor obtine. Nu este deloc usor, dar parca nimic nu se compara cu satisfactia de a ajuge pe podium. Toti sportivii trec prin framantari si tensiuni, dar continua pentru ca tot ceea ce conteaza este nevoia de a-si indeplini visul, acela de a deveni campion.

Alexandra Mihai, campioana nationala de juniori la gimnastica, nascuta pe 4 septembrie 2001, a inceput gimnastica in 2005 la Clubul Sportiv Dinamo, din dorinta parintilor de a face miscare in mod organizat. Acesta a fost primul contact cu gimnastica. A fost un fel de dragoste la prima vedere intrucat la acea varsta nu stia cum va fi drumul spre performanta, dar stia ca gimnastica este singurul lucru pe care doreste sa il faca. A intrat pentru prima oara in sala de gimnastica plina de emotii, dar fascinata de ceea avea sa descopere in acea „fabrica de medalii”. In 2006, avea sa schimbe clubul, orientandu-si pasii catre Clubul Scolar Sportiv Nr.2 Bucuresti, unde sub comanda antrenoarelor Liliana Plisca, Bianca Abrudean si Ancuta Gheoghe-Dan, va obtine, din 2010 pana in prezent, 32 de medalii, 21 de aur, 6 de argint si 5 de bronz DSCN2187

Mereu preocupata de perspectivele pe care i le ofera sportul de performanta, Alexandra viseaza sa ajunga pe podiumul senioarelor si nu pe orice treapta, ci pe aceea din mijloc. Preocupata si dornica sa isi atinga telul, Alexandra se pregateste zilnic pentru ca stie ca “succesul presupune exercitiu si incredere in sine”. Astfel, convocarea la lotul national este doar o consecinta fireasca a muncii, talentului si a performantelor obtinute.

Alexandra Mihai este un nume pe care gimnastica il propune propune performantei si de care ne vom bucura in viitorul apropiat!

 

 Cand s-a prezentat in sala pentru prima data era plina de emotii, dar avea o privire hotarata care imi spunea ca stie ce vrea – Liliana Plisca, antrenoare

“ La 6 ani, cand mi-a spus ca vrea sa vina in fiecare zi la antrenament i-am explicat ca  nu poate sa faca mai mult de doua antrenamente pe saptamana. Atunci s-a uitat in ochii mei si mi-a spus sa o pun la incercare! Asa am inteles ca este un copil special.” Liliana Plisca

„La prima participare la un concurs national, la noua ani, a obtinut 5 medalii” Liliana Plisca

 

La Psiholog: Alexandra, ce reprezinta pentru tine succesul?

Alexandra Mihai: Pentru mine succesul este un vis implinit.

LP: Care crezi ca este secretul performantei in sport ?

A.M: Nu este niciun secret. Performantele sportive se obtin prin exercitiu si incredAlexandra Mihai, campioana nationala de junioriere in sine. Nu poti ajunge campion daca nu exersezi zilnic ceea ce iti propui sa obtii si nu poti sa obtii ceva fara a crede in tine si in fortele tale.

LP: Care sunt ingredientele succesului in sport?

A.M: Incredere, devotament si multa pasiune!

LP: Ce obiective profesionale ai?

Psiholog sportiv Andreas Hniatiuc si Alexandra Mihai, campioana nationala de juniori la gimnasticaImi doresc sa ajung sa reprezint Romania la Jocurile Olimpice. Si cred ca voi ajunge acolo prin exercitiu, incredere si perseverenta.

LP: Daca nu ai fi avut sansa de a practica gimnastica, ce altceva ti-ar fi placut sa faci ?

A.M: Daca nu as fi practicat gimnastica as fi facut inot sau patinaj artistic.

LP: Care este rolul pregatirii psihologice in obtinerea performantelor?

A.M: Rolul pregatirii psihologice este acela de a ma invata cum sa am incredere in mine, sa nu renunt niciodata si sa descopar cum sa ma folosesc de propriile resurse.

Psiholog sportiv Andreas Hniatiuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 + = 93