
Principiile unei rutine sportive orientate spre succes
13 mai 2020
Rolul si efectele suplimentelor alimentare (partea 1)
29 mai 2020In perioada copilariei, desenele si povestile reprezinta principalul mijloc prin care copilul isi comunica nevoile emotionale si in acelasi timp, o tehnica accesibila si eficienta de educare, in directia valorilor pe care parintii doresc sa le transmita celor mici. Astfel, prin intermediul desenului si al povestilor, copii se identifica cu personajele centrale ale scenariului, se transpun in diverse situatii si experiente de viata, isi reconfigureaza, la nivel emotional, harta nevoilor si a prioritatilor personale si isi insusesc, astfel acele valori pe care, parintii doresc sa le transmita propriilor copii. Povestile imbogatesc viata afectiva a copilului, stimuleaza nevoia de cunoastere a mediului din care face parte si nevoia de autocunoastere, mai ales la varste fragede. Pornind de la aceste considerente, am conceput „Povesti inspirationale pentru copii ascultatori si curajosi”, un proiect educational, pe care il vom lansa curand, ce se adreseaza copiilor curiosi, curajosi si dornici sa se autodepaseasca.
Proiectul este centrat in jurul conceptului de stil de viata sanatos si porneste de la doua componente esentiale in educarea copiilor, din ziua de azi si anume configurarea unei alimentatii echilibrate si dezvoltarea calitatilor psiho-comportamentale necesare reusitei celor mici. Printre acestea enumaram:
- curajul
- respectul
- comunicarea si buna relationare cu semenii
- spiritul de competitie
- disciplina
- creativitatea
Toate aceste valori vor fi transpuse in scurte povesti, cu tematica sportiva, in care personaje imaginare vor experimenta situatii si evenimente de viata, cu care copiii se identifica. Proiectul se adreseaza atat copiilor, cu varste cuprinse intre 3-10 ani, cat si parintilor aflati in cautarea unor surse de inspiratie in educatia propriilor copii.