Team building cu Asociația Fotbal Club Odorheiu Secuiesc

Optimismul se invata! Rolul gândirii în atractia succesului în sport
20 august 2017
Clasa a VIII-a, prag de incercare. Scoala sau sport?
27 august 2017

De când am intrat în lumea sportului ca psiholog, m-am lovit de multe obstacole, care constau în modul în care  oamenii, și din păcate jucătorii  și antrenorii percep un psiholog, respectiv importanța psihologiei sportului. Consider că sportul românesc are nevoie de ”plusul” adus de psiholog si unde altundeva am putea începe schimbarea, dacă nu la copii. Ei reprezintă viitorul, de aceea este imperios necesar să avem mare grijă de ei și pe lânga condițiile de antrenament,  să îi familiarizăm cu psihologia, făcându-i conştienți de beneficiile pe care le oferă.

Am avut deosebita plăcere de a lucra cu copii legitimați la Asociația Fotbal Club Odorheiu Secuiesc. Împreună, timp de 4 zile, ne-am implicat si am participat la  sesiuni de teorie și activitati de team building.

Participanți:

  • Sportivi legitimați la AFC Odorheiu secuiesc, născuți în 2007, antrenor Szin Ferenc
  • Sportivi legitimați la AFC Odorheiu secuiesc, născuți în 2006, antrenor Sebestyen Attila

Obiectivele programului:

  • Familiarizarea jucătorilor cu noțiuni și concepte de bază ale psihologiei sportului
  • Identificarea calităților unui campion – Identificarea calităților echipei si a directiei in care trebuie să se îndrepte o echipa performanta
  • Stresul în sport și tehnici de relaxare
  • Eliminarea gândirii negative și creșterea stimei de sine
  • Concentrarea și menținerea atenției (tehnici şi exerciții)
  • Importanța și puterea echipei (jocuri și exercitii)

Pentru a crește performanța și nivelul de coeziune al unei echipe ar trebui să existe mai multe programe asemănătoare, în care copiii sa  poata experienta cum este să lucrezi cu un psiholog, să treacă peste percepțiile negative despre psihologi, să înțeleagă mai bine lumea sportului, să vadă ce face diferența între un sportiv bun si un campion. După părerea mea, în zilele noastre, un sportiv trebuie să îşi însușească noțiunile de bază ale psihologiei sportului pentru a atinge performanța si sper să ne întalnim cu cat mai multe echipe care să coopteze in activtatile curente specialisti in domeniul psihologiei sportului.

Psiholog sportiv Emoke Karikas

Redam, mai jos, in imagini, secvente din activitatile cu cei mici:

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 5 =